ساعت ها آموزش رایگان آنلاین و حضوری با ....

طرح های ویژه آکادمی کاریسا

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
جشنواره به پایان رسید

بهترین طرز تهیه باقلوا ترکی خوشمزه

مواد لازم درست کردن باقلوا

  • 2 قالب کره 150 گرمی
  • 2 و 1/2 فنجان گردو آسیاب شده
  • 1 فنجان بادام آسیاب شده 
  • 3/4 فنجان پسته آسیاب شده
  • کمی پوست پرتقال
  • کمی نمک
  • 1 قاشق چایخوری پودر دارچین
  • 12 ورق خمیر فیلو (توضیحات خمیر در پایین)

 

برای شربت

  • 2/3 پیمانه شکر
  • 1/4 فنجان عسل
  • 2/3 فنجان آب
  • آب یک لیمو تازه
  • 3 عدد میخک

فرق خمیر فیلو و یوفکا

خمیر فیلو (Filo یا phyllo) که یوفکا (yufka) و خمیر تراشه‌ای هم نامیده می‌شود، نوعی خمیر نازک و کاغذ مانند است که برای ساخت شیرینی در آشپزی خاورمیانه‌ای و بالکان استفاده می‌شود. این خمیر، پایه انواع باقلوا است.

خمیر فیلو خمیری است که مایه خمیر یا بیکینگ پودر ندارد و لازم نیست که پف کند. چیزی که مهم است تردی و نازکی این خمیر است و هنگام پخت در فر یا سرخ کردن ترد می‌شود. این خمیر در اصل روی ساج نیم‌پز می‌شود و نوع اصلی ان به قدری نازک باز می‌شود که از این سوی خمیر ان طرفش پیداست. برای باز کردن خمیر یوفکا به صورت بسیار نازک از نشاسته ذرت استفاده می‌شود. البته از نشاسته ذرت برای نازک کردن تمام خمیرهایی که می‌خواهیم بسیار نازک شوند نیز می‌توان استفاده کرد. کار با خمیر یوفکا تنوع زیادی دارد. از انواع پیش‌غذاها گرفته تا انواع شیرینی‌ها حتی تهیه سمبوسه و پیراشکی هم با این خمیر تهیه می‌شود.

فرق خمیر فیلو با خمیر یوفکا چیست؟
این دو خمیر تفاوت چندانی ندارند. بسیاری از افراد این دو خمیر را برای تهیه انواع شیرینی و غذا به جای یکدیگر به کار می‌برند. از جمله تفاوت‌های این دو نوع خمیر می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

۱. در شیرینی‌پزی و تهیه انواع باقلوا معمولا بهتر است از خمیر فیلو به دلیل نرم بودن آن استفاده شود.

۲. برای استفاده از خمیر یوفکا، بهتر است خمیر در ابتدا نیم‌پخت شود و سپس مورد استفاده قرار بگیرد. این کار به این دلیل است که در صورت پخت خمیر یوفکا، نگهداری آن آسان‌تر خواهد شد. اما در مورد خمیر فیلو، می‌توان آن را به همان صورت خام استفاده کرد و نیازی به نیم‌پخت شدن آن قبل از ریختن مواد نیست.

۳. معمولا خمیر یوفکا ترد‌تر از خمیر فیلو است. اگربخواهید به جای خمیر یوفکا از خمیر فیلو استفاده کنید، باید از چند لایه خمیر استفاده کرده و ما بین خمیرها را به کره آغشته کنید، تا غذای شما تردتر شود.

خب بریم سر اصل مطلب…

  1. در مرحله اول کره ها را ذوب کنید تا فقط کمی تغییر رنگ بدهند که به باقلوا شما رنگ زیباتری بدهند.
  2. گردوها و بادام ها را خیلی خوب آسیاب کنید و پسته ها را برای تزئین رنده کنید.

3. حالا گردو ها و بادام های آسیاب شده به همراه پوست پرتقال رنده شده، نمک ، دارچین و فقط 1/4 کره راراخل یک کاسه بریزید و هم بزنید.

4. سینی فر را با کرده به خوبی چرب کنید و یک ورق خمیر فیلو روی آن بیندازید تا سینی را بپوشاند روی خمیر را به خوبی با کره چرب کنید و سپس لایه بعدی خمیر فیلو را بگذارید به همین ترتیب 5 لایه خمیر فیلو آغشته به کره را روی هم بگذارید.

5. حالا کمی از مخلوط گردو وبادام و دارچین و نمک و پوست پرتقال را روی خمیر های فیلو بریزید ( فشار ندهید).

6. حالا 5تا از خمیر های فیلو را لایه لایه میچینیم و وقتی هر لایه را میگذاریم آن را به خوبی با کره چرب میکنیم بعد دوباره کمی مواد گردو و بادام را میریزیم و به ترتیب زیر ادامه میدهیم.

اول 10 خمیر فیلو آغشته به کره بعد روی آن مواد گردو و بادام

5 لایه خمیر آغشته به کره بعد مواد

5 لایه خمیر آغشته به کره بعد مواد

5 لایه خمیر آغشته به کره بعد مواد 

و در آخر 10 لایه خمیر آغشته به کره 

6.  با یک چاقوی تیز باقلوا خود را به صورت مورب ببرید و داخل فر با دمانی 170 درجه فارنهایت به مدت 1 ساعت قرار دهید.

7. وقتی باقلوا طلایی شد آن را بیرون بیاورید و روی آن شربت (پایین دستور تهیه شربت هست) بریزید و سپس دوباره 5 دقیقه داخل فر قرار بدهید.

8. با پسته باقلوا خود را تزئین کنید و بگذارید سرد شود با چاقو در امتداد خطوط باقلوا بکشید تا شل شود.

برای شربت

  1. در یک قابلمه شکر، عسل، آب، آبلیمو و میخک را اضافه کنید.
  2. به جوش بیاورید، هم بزنید تا شکر حل شود، سپس حدود 10 دقیقه بجوشانید تا شربت شود.
  3. از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملا خنک شود.

امیدوارم لذت ببرید نوش جان.😋🤤

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://www.sinif.ir/?p=10044